Confina advies & administratie

Advies

Advies

Of u nu behoefte heeft aan een sparringpartner, advies wilt over uw bedrijfsprocessen of een onderzoek wilt laten uitvoeren: Confina heeft de expertise in huis om u te voorzien van gedegen en maatwerk advies. Met een oprechte nieuwsgierigheid en positief kritische blik onderzoeken we de werkwijzen en processen van uw organisatie. Door veel bij u op locatie aanwezig te zijn, leren we uw organisatie en uw mensen goed kennen. Dat stelt de financieel consultant(s) van Confina in staat uw organisatie écht verder te helpen.

Confina - consultancy
web-icons 2_ervaring-advies

Ervaring + vooruitstrevende houding = maatwerk advies

De financieel consultants van Confina hebben jarenlange ervaring in de non-profit branche. Tel daar een nieuwsgierige en vooruitstrevende houding bij op en u begrijpt dat onze adviseurs een waardevolle aanvulling zijn op uw organisatie. Waar we u bij kunnen helpen?

 • Planning & control. Is de planning & control cyclus voor uw organisatie een noodzakelijk kwaad? Nemen de cycli altijd meer tijd in beslag dan gepland? Confina ontzorgt u. Met handige tools en pragmatisch advies zetten we een planning & control proces op of optimaliseren we het bestaande. U krijgt daardoor handvatten om op de juiste manier (bij)sturing te geven aan de (financiële) processen binnen uw organisatie, zonder dat het u veel tijd, geld en energie kost.
 • Organisatieonderzoek. Wilt u uw organisatie of afdelingen binnen de organisatie reorganiseren, fuseren of formeren? De financieel adviseurs van Confina onderzoeken uw organisatie en stellen een maatwerk optimalisatietraject voor u op. Vervolgens blijven we betrokken om het optimalisatietraject in goede banen te leiden, door u te ondersteunen bij (het opzetten van) de administratieve organisatie van uw bedrijfsprocessen.
 • Verzelfstandiging of fusie schoolbestuur. Een organisatorisch onderscheid tussen het schoolbestuur van het openbaar onderwijs en de rol en taken van de lokale overheid biedt nieuwe kansen voor de ontwikkeling van het openbaar onderwijs. Confina heeft veel ervaring met het begeleiden van verzelfstandigingsprocessen. Van initiatieffase tot uitvoeringsfase fungeren als sparringpartner en adviseur. Ook daarna blijven we, indien gewenst, beschikbaar voor ondersteuning en advies.
 • Subsidieadvies. Als administratiekantoor actief in de non-profit sector kennen we de wereld van de subsidieregelingen. Die kennis en kunde zetten we graag in om uw organisatie verder te helpen. De financieel adviseurs van Confina weten niet alleen welke subsidieregelingen bestaan, maar adviseren u ook over de te nemen stappen om aan de voor u geschikte subsidieregelingen te voldoen.

Ons netwerk

Iedere organisatie is uniek en ieder vraagstuk verdient een maatwerk oplossing. Kunnen de specialisten van Confina uw vraag niet beantwoorden of oplossen, dan maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk van:

 • Juristen en advocaten

  voor vraagstukken op het gebied van AVG, ICT en Arbeidsrecht

 • HRM-adviseurs

  voor advies naar het management en een leidinggevende met betrekking tot het personeels- en organisatiebeleid

 • Controllers

  voor toezicht houden van en leiding geven aan de financiële administratie en de algehele bewaking van de financiële positie en resultaten

 • FUWASYS gecertificeerde adviseurs

  voor het opzetten, beschrijven en waarderen van functiebouwwerken

 • Huisvestingsadviseurs

  voor advies over onderhoudsvoorzieningen, planningen, bouw en coördinatie

 • Fiscalisten

  voor fiscaal advies en het voorzien in fiscale en aanverwante teruggaven voor ondernemingen, instellingen en lagere overheden op het terrein van alle heffingen

 • Mediation

  voor conflictbemiddeling gericht op een passende oplossing voor alle partijen

Nieuwsgierig wat Confina voor uw organisatie kan betekenen?